Un deputat conservator, Dan Poulter,  fost ministru al Sănătăţii, trece în tabăra laburistă şi-l dezavuează pe Rishi Sunak

duminică, 28 aprilie 2024, 13:56
1 MIN
 Un deputat conservator, Dan Poulter,  fost ministru al Sănătăţii, trece în tabăra laburistă şi-l dezavuează pe Rishi Sunak

Un deputat conservator, Dan Poulter, fost ministru al Sănătăţii, a anunţat că intră în Partidul Laburist, o nouă palmă aplicată premierului britanic Rishi Sunak, al cărui partid se află la coadă în sondaje în vederea alegerilor legislative prevăzute în acest an, relatează AFP.

Dan Poulter a făcut acest anunţ sâmbătă publicaţiei The Observer, ediţia de duminică a ziarului The Guardian. Liderul Partidului Laburist (Labour, opoziţie) Keir Starmer scrie pe X că este ”fantastic să-l primim pe deputatul dr. Dan Poulter”.

Dan Poulter, care i-a cerut premierului conservator să convoace alegeri legislative ”cât mai rapid posibil”, îşi explică decizia prin problemele cu care se confruntă serviciul public de sănătate NHS.

”Îmi este întru totul clar că Partidul Laburist are voinţa şi încrederea necesare să restabbilească şi reformeze NHS”, declară el The Observer, citat pe site-ul The Guardian.

”De aceea avem nevoie de un Guvern laburist şi de aceea cred că Keir Starmer trebuie să conducă Guvernul ca viitor premier”, declară deputatul, care reprezintă o circumscripţie în sud-estul Angliei.

Partidul Conservator (Tories) al premierului Rishi Sunak este devansat de laburişti în sondaje în vederea alegerilor legislative.

Comentarii